Η Σοφία Παυλίδου είναι μια καλλιτέχνης, ιδιαίτερα αγαπητή, προσιτή, ταλαντούχα, ήπιων τόνων, δημιουργική και ερωτευμένη με την δουλειά της. Μα πάνω απ’ όλα είναι μια στοργική μανούλα. Με την μέχρι τώρα επαγγελματική της διαδρομή ως ηθοποιός έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες και έχει αποδείξει ότι δικαίως βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Το όνομα της είναι συνδεδεμένο με επίλεκτες και επιτυχημένες συνεργασίες όπως οι τηλεοπτικές σειρές “Μην Αρχίζεις την Μουρμούρα”, “Το καφέ της Χαράς”, “Το κόκκινο Δωμάτιο”, “Αληθινοί Έρωτες”, “Εντιμότατοι Κερατάδες”, “Δροσουλίτες”κ.α. Ο ρόλος της ως Μάγδα, στο σαρωτικό σίριαλ  “Θα βρεις τον Δάσκαλό σου”, την καθιέρωσε και την ξεχώρισε, κλέβοντας την καρδιά του κοινού μια για πάντα. “Η θεία από το Σικάγο”, “Ενα καπέλο από ψάθα Ιταλίας”, “Βam-Bam” είναι λίγες μόνο από τις θεατρικές της επιτυχίες. Φέτος την είδαμε να δοκιμάζεται ως  διαγωνιζόμενη στην “Φάρμα”, αποτελώντας για την ίδια μια ξεχωριστή εμπειρία και για εμάς μια ευκαιρία να την γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. Η γνωστή ηθοποιός, είναι πολύ ενεργή στα social media, καθώς μοιράζεται στιγμές της καθημερινότητας και φωτογραφίες της  με τους διαδικτυακούς φίλους της στο Instagram. Η Σοφία Παυλίδου στην συνέντευξη που παραχώρησε στο {Vesper}, άνοιξε την καρδιά της μιλώντας μας για την ίδια, το θέατρο, την συμμετοχή της στην “Φάρμα” και τα επικείμενα καλλιτεχνικά της σχέδια.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofia Pavlidou (@pavlidou.sofia)

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να αγαπήσετε το θέατρο και να ακολουθήσετε την καριέρα του ηθοποιού;

Πιστεύω το γεγονός ότι οι γονείς μου με πηγαίναν από πολύ μικρή στο θέατρο σε πολλές παραστάσεις. Αυτό ήταν το ερέθισμα να αγαπήσω το θέατρο και το show γενικότερα. Όταν τελείωσα το λύκειο, πέρασα στην σχολή Βορείου Ελλάδος, όπου και έδωσα εξετάσεις.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το στοιχείο του χαρακτήρα που πρέπει να έχει κάποιος για να “επιβιώσει” στο θέατρο;

Δεν χρειάζεται να έχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ο ηθοποιός για να επιβιώσει. Μόνο  αν αγαπάει πολύ το θέατρο, αγαπάει πραγματικά την δουλειά του, μπορεί να κάνει καριέρα σε αυτό.

Πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος ρόλος που σας έχει καθιερώσει στην συνείδηση του κόσμου;

Φυσικά και υπάρχει ένας συγκεκριμένος ρόλος που με καθιέρωσε, ο ρόλος της Μάγδας, από το “Θα βρεις τον Δάσκαλό σου”. Ένα σίριαλ με τεράστια επιτυχία που αγάπησε πάρα πολύ ο κόσμος. Πήγε δύο σεζόν και παίζεται ακόμα κάθε καλοκαίρι. Αν κρίνω μάλιστα από τα μηνύματα που μου στέλνει ο κόσμος, ακόμα το παρακολουθούν!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofia Pavlidou (@pavlidou.sofia)

Πως αισθάνεστε τώρα που έχει περάσει αρκετός καιρός μετά από την καταγγελία σας περί άσχημης συμπεριφοράς στο θέατρο και προς τα που οδεύει το θέμα αυτό;

Περιμένω να γίνει αυτό το δικαστήριο ώστε να δικαιωθώ. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που έχει ανοίξει ο δρόμος και μίλησαν άνθρωποι που έχουν δεχτεί κακοποιητική συμπεριφορά στον χώρο μας και πιστεύω ότι δόθηκε η ευκαιρία και σε άλλους ανθρώπους από άλλους χώρους να μιλήσουν. Δεν με ενόχλησε την περίοδο εκείνη, ήταν άλλο το θέμα μου, άλλα τα θέματα μου.

Πως αντιμετωπίσατε το γεγονός ότι η ιστορία σας αμφισβητήθηκε; Υπήρξαν συνάδελφοι που σας στήριξαν και πως;

Δεν με στηρίξαν οι συνάδελφοι μου και πιστεύω ο λόγος ήταν πως τα θέατρα ήταν ανοιχτά. Δεν είναι τυχαίο ότι ξέσπασε όλο αυτό τώρα και μίλησαν. Συνέβαλλε καθοριστικά το γεγονός ότι ήταν κλειστά τα θέατρα λόγο πανδημίας. Τότε οι παραστάσεις παίζονταν και οι άνθρωποι είχαν την δουλειά τους. Υπήρχε φόβος μήπως χάσουν το μεροκάματό τους. Δεν κάθισα καθόλου ούτε να το σκεφτώ καν αυτό, δεν ήταν αυτό που με απασχολούσε. Δυστυχώς δεν με στήριξαν. Μετά μπορεί να είπαν κάποια πράγματα για μένα, άλλα έτσι να σου πω ονομαστικά ότι αυτός με στήριξε δημόσια, δεν υπάρχει κάποιος. Μπορεί σε προσωπικές συζητήσεις να με στήριζε, άλλα δημόσια δεν μπορώ να πω ότι αυτό το άτομο με  στήριξε.

Σας εκφράζει η φράση “όλα γίνονται για κάποιο λόγο” και γιατί;

Φυσικά και όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Όλα έχουν σκοπό να μας μάθουν κάτι, να μας εξελίξουν και να μας πάνε παραπέρα.

Τι σας ώθησε να συμμετάσχετε στην “Φάρμα”;

Μετά από ένα χρόνο εγκλεισμού, λόγω της πανδημίας, η “Φάρμα” θα έλεγα ότι ήταν ένα δώρο για εμένα. Βρέθηκα με πολλούς ανθρώπους σε ένα πολύ ωραίο κτήμα μέσα στην φύση, με τα ζωάκια, με ωραίες καινούργιες δραστηριότητες και  να μαθαίνω καινούργια πράγματα, να αισθάνομαι χρήσιμη.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofia Pavlidou (@pavlidou.sofia)

Νιώθετε ότι έχετε δώσει το 100% του εαυτού σας στο reality;

Δεν μπήκα για να δώσω το 100% του εαυτού μου. Στην φάρμα εξυπηρετούσα αυτό που χρειαζόταν, με την έννοια ότι στήσαμε την “Φάρμα”, τα παιδιά που μπήκαμε. Καθημερινά δούλευα για να είμαι εκεί μέσα είτε μαγειρεύοντας, είτε καθαρίζοντας είτε επιτυγχάνοντας την αποστολή. Δεν είχα σκοπό να δείξω κάτι από τον χαρακτήρα μου, δεν ήταν αυτός ο στόχος μου. Με ενδιέφερε να περάσω  όμορφα και να γνωρίσω καινούργιους ανθρώπους. Να δοκιμαστώ σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες του εγκλεισμού και της πείνας στις οποίες δοκιμάστηκα αυτές τις τρεις εβδομάδες που έμεινα. Για τον καιρό που έμεινα το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ. Δεν με ενόχλησε καμία συμπεριφορά από τους συμπαίκτες μου, δεν ξεπέρασα τα όρια μου σε τίποτα, όσο καιρό έμεινα ήταν μια απολαυστική διαδικασία για εμένα.

Τι αποκομίσατε από την “Φάρμα”; Με ποιους παίκτες έχετε έρθει πιο κοντά και θα συνεχίσετε να κάνετε παρέα και έξω από το παιχνίδι;

Στην “Φάρμα” έμαθα πολλά  πράγματα που δεν ήξερα  όσον άφορα τον καιρό, την καλλιέργεια και τα ζωάκια. Έμαθα να συνεργάζομαι με ανθρώπους που είμαστε από διαφορετικούς χώρους και με διαφορετικούς στόχους για ένα κοινό σκοπό,  που αυτό ήταν τις περισσότερες φορές να φάμε, να κερδίσουμε το έπαθλο μας. Αυτό κρατάω από την Φάρμα. Τα παιδιά με τα οποία θα συνεχίσω να κάνω παρέα, είναι αρκετά. Με όλα τα παιδιά που βγαίνουν βρισκόμαστε. Με την Ειρήνη Κολλιδά, είχα μια σχέση από πριν και πιστεύω πως θα διατηρηθεί και τώρα που βγήκαμε έξω. Ο Μιχάλης είναι από τους αγαπημένους μου, βέβαια λόγω δουλειάς χανόμαστε, άλλα πιστεύω ότι η επαφή μέσω τηλεφώνου θα υπάρχει. Και με τα άλλα παιδιά, επειδή δεν μένουν όλοι εδώ στην Αθήνα, άλλα όταν βρεθεί ο δρόμος τους από τα μέρη μου και ο δικός μου από τα δικά τους σίγουρα θα ανταμώσουμε.

Σας έχει επηρεάσει αυτή η περίοδος αποχής από το θέατρο λόγο της πανδημίας, και με ποιο τρόπο;

Φυσικά και με είχε επηρεάσει, το θέατρο είναι η δουλειά μου. Πέρα από τις οικονομικές απολαβές, είναι ο τρόπος να εκφράζομαι και να αισθάνομαι δημιουργική. Γι’ αυτό και  η πρόταση της “Φάρμας”, ήρθε να αντικαταστήσει όλη αυτή την παύση που γινόταν και στο συναίσθημα μου και την βαρεμάρα γενικώς που είχα πέσει.

Πως σκέφτεστε να περάσετε την περίοδο του καλοκαιριού και αν υπάρχει κάτι στα “σκαριά” επαγγελματικά;

Την περίοδο του καλοκαιριού θα την περάσω κάνοντας περιοδεία στα πανέμορφα νησιά μας και την Ηπειρωτική Ελλάδα, με την παράσταση “Άγρια Δύση” του Θοδωρή Αθερίδη, με συμπρωταγωνιστές μου τον Τόνη Δημητρίου, Γιάννη Φραγκίσκο και την Μαρίνα Σαμαρά, σε σκηνοθεσία του Αντώνη Κρόμπα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofia Pavlidou (@pavlidou.sofia)

Πως είναι η Σοφία σαν μαμά;

Θα πρέπει να ρωτήσεις τα παιδιά μου και τους φίλους που με ζουν. Πιστεύω ότι κρατάω τα όρια και τις αποστάσεις. Είμαι κοντά στα παιδιά μου, όμως δεν παύω να είμαι η μαμά τους. Είμαι ένας άνθρωπος που με εμπιστεύονται, που μοιράζονται τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις χαρές τους. Κατά τα αλλά είμαι μια κλασική μαμά,  θα μαγειρέψω, δεν θέλω τα παιδιά μου να τρώνε απ’έξω φαγητό, θα πω πάρε ζακέτα μην κρυώσεις και θέλω να με παίρνουν ένα τηλέφωνο να ξέρω που βρίσκονται. Ο στόχος μου ήταν πάντα να δημιουργήσω παιδιά ανεξάρτητα, που να στέκονται μόνοι τους στα πόδια τους, με συναισθηματική νοημοσύνη, ευγένεια και κοινωνική μόρφωση. Νομίζω ότι το έχω καταφέρει.

Ποια θεωρείς ότι είναι τα στοιχεία του χαρακτήρα σου που λατρεύουν οι γύρω σου;

Αυτό θα στο απαντήσουν οι γύρω μου, παρόλα αυτά, είμαι ένας άνθρωπος που έχει πολύ ενσυναίσθηση. Θα νοιαστώ για το πρόβλημα του αλλού και θα τον στηρίξω πολύ στα δύσκολα.

 

LATEST IN FASHION

LATEST IN BEAUTY

LATEST VESPERSTYLISH LOOKS

FEATURED ARTICLES