Η χαρά και η παιχνιδιάρικη διάθεσή του καλοκαιριού βρίσκει τρόπο έκφρασης μέσα από το χρώμα. Δεν είναι τυχαίο ότι όσο πλησιάζουν οι καλοκαιρινοί μήνες και οι μέρες γίνονται πιο ηλιόλουστες, τόσο περισσότερο αναζητάμε το χρώμα μέσα στη γκαρνταρόμπα μας. Είναι αυτό που μας θα μας φτιάξει την διάθεση, αλλά και θα μας δώσει την ενέργεια να πειραματιστούμε.

Styling Tips από την Hugin Fashion για να πετύχετε το τέλειο Color Blocking

Source Hugin Fashion

Σίγουρα έχετε δει και διαβάσει, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, τον όρο Color Blocking. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο ντυσίματος που όλο και περισσότερες γυναίκες υιοθετούν ανεξάρτητα από την εποχή, χειμώνα ή καλοκαίρι, εκφράζοντας τον γυναικείο δυναμισμό και την έντονη προσωπικότητά τους.

Τι είναι το color blocking;

Το color blocking είναι ο συνδυασμός χρωμάτων, συνήθως από 3 χρώματα και πάνω. Συνδυασμός ο οποίος μπορεί με την πρώτη ματιά φαίνεται αταίριαστος, στην πραγματικότητα όμως το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό!

Styling Tips από την Hugin Fashion για να πετύχετε το τέλειο Color Blocking

Source Pinterest

Το να δημιουργήσεις ένα color blocking σύνολο δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο «πάντρεμα» των χρωμάτων, καθώς και πολύ εξάσκηση.
Πολύ χρήσιμο επίσης είναι να γνωρίζουμε ορισμένους βασικούς styling κανόνες γύρω από το color blocking που θα μας βοηθήσουν να έχουμε ένα ωραίο και δυναμικό αποτέλεσμα.

Πώς να συνδυάσετε σωστά τα χρώματα για να δημιουργήσετε το δικό σας Color Blocking.

  1. Μέχρι να εξοικειωθείτε με τον συνδυασμό των χρωμάτων, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε το δικό σας color blocking με τρία διαφορετικά χρώματα και όχι περισσότερα.
  2. Εφόσον έχετε τη διάθεση να παίξετε το παιχνίδι των χρωμάτων, ξεκινήστε με εκείνα τα χρώματα που αγαπάτε να φοράτε περισσότερο. Επιλέξτε 3 χρώματα (ή και περισσότερα) τα οποία έχουν την ίδια ποιότητα. Αυτό σημαίνει ότι είναι το ίδιο έντονα και δεν κάνουν κοντράστ (αντιθέσεις) μεταξύ τους.

Styling Tips από την Hugin Fashion για να πετύχετε το τέλειο Color Blocking

Source Pinterest

  1. Αποχρώσεις του λευκού, μαύρου ή γκρι δεν περιλαμβάνονται στην χρωματική παλέτα του Color Blocking.
  2. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε pastel αποχρώσεις, συνδυάστε τες μεταξύ τους, δηλαδή Pastel + Pastel.
  3. Δημιουργήστε ένα «μονοχρωματικό» color blocking, επιλέγοντας χρώματα από την ίδια ομάδα χρωμάτων αλλά σε διαφορετική ένταση. Να θυμάστε ότι στην περίπτωση αυτή θέλουμε να πετύχουμε έντονα κοντράστ με 3 αποχρώσεις ή περισσότερες, από το ίδιο χρώμα!
Styling Tips από την Hugin Fashion για να πετύχετε το τέλειο Color Blocking

1-Monochromatic Combo of Green, 2-Mon/tic Combo of Blue, 3-Mon/tic Combo of Red

  1. Εντυπωσιακά color blocking μπορούμε να πετύχουμε επιλέγοντας χρώματα τα οποία ανήκουν σε εντελώς αντίθετες οικογένειες χρωμάτων. Στις επιλογές μας πολύ χρήσιμος μπορεί να φανεί και ένας τροχός χρωμάτων ο οποίος θα αποτελεί τον οδηγό μας. Τοποθετήστε ένα τρίγωνο πάνω στον τροχό και οι τρεις γωνίες του τριγώνου θα σας οδηγήσουν στα τρία χρώμα με τα οποία μπορείτε να πειραματιστείτε μαζί τους!

Styling Tips από την Hugin Fashion για να πετύχετε το τέλειο Color Blocking

 

H Μαρίνα Κουζούλογλου είναι Personal Stylist & Shopper και βρίσκεται πίσω από το Hugin Fashion

Μπορείτε να την ακολουθήσετε:

Instagram: huginfsn

Facebook: Hugin Fashion

YouTube: HugIn Fashion

Site/Blog: hugin-fashion.gr

 

LATEST IN FASHION

LATEST IN BEAUTY

LATEST VESPERSTYLISH LOOKS

FEATURED ARTICLES